Waarom een EDC systeem?

Wat is een EDC systeem en waarom is het dé oplossing?

 

EDC (Electronic Data Capture) software komt voor in alle soorten en maten, maar het doel van deze nuttige systemen blijft hetzelfde. Dit is namelijk, het invullen, opslaan en inzien van belangrijke data.

In vele sectoren is het zo nauwkeurig, en veilig mogelijk opslaan van deze data essentieel. Maar nog lang niet alle bedrijven die data verwerken maken gebruik van een geavanceerd systeem voor dataopslag. Uit een Europees onderzoek in 2020 blijkt dat slechts 11% van de klinische data in een EDC systeem opgenomen wordt. Meer dan twee derde van de ondervraagden gebruikt hiervoor een Excel bestand en het overige deel houdt handmatig de klinische data bij.

Het bijhouden van data in een EDC systeem heeft vele voordelen. Voor deze blog, willen wij graag een paar benoemen:

  • Minimaliseert het maken van fouten. Door de geautomatiseerde invoervelden, ingestelde validaties en in te stellen condities, wordt het maken van typ en plaatsingsfouten vermeden.
  • Bespaart fysieke opslagruimte. Heel veel onnodig papierwerk en documentatie wordt bespaard door een online oplossing.
  • Makkelijk data delen. Door een online systeem met verschillende rollen en rechten, kunnen gebruikers (Role Based Access Management) makkelijk en snel toegang krijgen tot data. Overal op de wereld.
  • Help gebruikers een vaste methode gebruiken. Maak makkelijk gebruik van gestandaardiseerde protocollen en gevalideerde vragenlijsten, die voor u klaar staan in de Bibliotheek.
  • Flexibiliteit. Elk onderzoek is anders en gelden andere regels en wetten voor, daarom zijn EDC systemen ook vooraf naar wens in te stellen. Op deze manier past het systeem altijd bij elk onderzoek.

Dit zijn enkele van de grootste voordelen van het gebruiken van een EDC systeem.

Wil je meer informatie over hoe zo’n systeem werkt en hoe wij onderzoekers kunnen helpen?

Neem gerust contact met ons op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Deel dit bericht op:

Neem contact op!

Research Manager heeft een Supportdesk die altijd via de email bereikbaar is. Heb je een vraag? Stuur dan een email naar onderstaand emailadres.

SUPPORT

Telefoon: +31 570 756 514
E-mail: support@myresearchmanager.com

MARKETING & SALES

Telefoon: +31 570 594 789
E-mail: sales@myresearchmanager.com

We zijn altijd bereid met je mee te denken over wat voor jou de beste oplossing is. Misschien wil je onze oplossing eerst even uitproberen? Alles is mogelijk. Je hoeft alleen maar het contactformulier aan de rechterkant in te vullen. Je kunt ons ook altijd even een mail sturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!