LinkedIn-Visuals-Het-Team-Franka-1200-x-900-pixels-e1675179973693

Bij ResearchManager werken veel verschillende mensen met veel uiteenlopende functies. Met deze rubriek geven we graag een kijkje in de keuken bij de dag-tot-dag activiteiten van onze collega’s. Vandaag nemen we een kijkje bij Franka, onze consultant.

Hoe ziet een standaard ochtend er uit? Hoe is je reis naar werk?

Franka:  Elke maandag en woensdag sta ik rond 06.00u op, dat zijn namelijk de dagen dat ik naar ons kantoor in Deventer ga. Andere dagen hangt het er van af of ik naar een klant moet rijden, of dat ik thuis werk. Als ik thuis werk kan ik lekker wat langer slapen. 

Vandaag stap ik op tijd in de auto om naar een van onze klanten in Arnhem te rijden. Ik woon in Emmen dus ik ben vaak eventjes onderweg voordat ik bij een klant ben of op kantoor ben, maar ik kan zo wel lekker rustig opstarten in de auto met een kop koffie en de radio aan.

Hoe start je jouw werkdag op? Wat doe je als allereerste (na de koffie natuurlijk)? 

Franka: Normaal start ik mijn dag vaak met het checken van de mail en het opstellen van een to-do-lijstje voor de dag. Vandaag is even anders, want ik begin mijn dag met een check-up.
 Voor een check-up gaan we langs bij een klant om het afgelopen jaar met ze te evalueren. Naast dat het een moment is om te bespreken wat goed bevalt en wat voor wensen er zijn, analyseren wij als consultant de klantomgeving om te kijken wat er aan verbetermogelijkheden zijn. Wij zijn op de hoogte van alle technische ontwikkelingen en proberen er dus voor te zorgen dat iedereen altijd optimaal gebruik maakt van onze mooie software.

En daarna?

Franka: Na de afspraak rijd ik naar ons kantoor om daar verder te gaan werken. Er staat nog een overleg gepland met onze projectmanager en de consultants. 

Elke week bespreken we de voortgang van de projecten die we hebben lopen om elkaar zo te kunnen helpen. Er lopen projecten met nieuwe klanten om de software bij ze te implementeren maar we hebben ook interne projecten lopen waar wij bij helpen. Zo ben ik samen met mijn collega van marketing bezig om inhoudelijke blogs te schrijven.

Hoe ziet jouw lunch eruit?

Franka: Lunch op kantoor is altijd gezellig. We halen vaak wat op bij de supermarkt om dan in de kantoorkeuken te gaan lunchen.

Na de lunch ga ik aan de slag met een van de implementatieprojecten die we hebben lopen. Een van de taken die bij zo’n implementatie hoort is het verwerken van de testbevindingen. Voordat een CTMS module ingezet kan worden door een klant moeten er heel veel zaken ingesteld en ingebouwd worden. Dat is het eerste traject van een implementatie, daarna gaat een klant testen wat je als consultant voor ze hebt ingesteld. Vandaag verwerk ik de feedback van zo een testronde, dus ik zit vanmiddag juist aan de achterkant van het systeem in plaats van aan de voorkant zoals vanmorgen bij de check-up.

Weer naar huis, wat doe je als je thuiskomt? 

Franka: Na een stukje rijden kom ik thuis waar mijn vriend dan, lief hĂ©, het eten klaar heeft. Sinds kort zijn er ook nog twee kittens die mij enthousiast begroeten wanneer ik binnen kom lopen. Vanavond ben ik te laat thuis, maar op thuiswerkdagen kan ik ’s avonds lekker sporten. Voorheen handbalde ik veel maar vanwege een blessure heb ik dat nu ingeruild voor CrossFit. Dat doe ik nu met veel plezier zo veel mogelijk.


Ook benieuwd hoe de dagen van andere ResearchManager collega’s eruit zien? Houd ons blog in de gaten!

Leave a comment