Tevreden klant aan het woord: LUMC
De afdeling Radiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werkt alweer bijna vijf jaar succesvol met het CTMS. Jeroen van der Grond – Director Radiology Research Consultancy Centre – is vanaf het prille begin betrokken bij de aanschaf van de software. “Op mijn afdeling wordt veel klinisch onderzoek gedaan. Daarnaast houden we ons bezig met technische ontwikkelingen én krijgen we regelmatig onderzoeksaanvragen van andere afdelingen en externe farmaceutische partijen. Om orde aan te brengen in de honderden onderzoeken en aanvragen, zocht ik rond 2017 brede software om ons te ondersteunen.”
Het CTMS op maat ingericht
Tijdens gesprekken met ResearchManager bleek onze software al snel de juiste oplossing. “Het CTMS konden we namelijk naar onze eigen situatie tweaken. Essentieel, want met onze specifieke wensen zou een standaard product nooit passen”, zegt Van der Grond. “Bij vragen over lopende onderzoeken wilden we bijvoorbeeld met één druk op de knop de status van het betreffende onderzoek kunnen zien, inclusief de afspraken die met de principal investigator zijn gemaakt. Ook wilden we de rollen en rechten specifiek ingericht hebben en wilden we vinkjes kunnen zetten bij afgeronde taken en acties. Al deze wensen – en meer – zijn door ResearchManager netjes voor ons geprogrammeerd. En ondanks dat we dus nogal afwijken van de standaard, werkt alles perfect.”
Degelijk, snel én betrouwbaar
“De standard operating procedure is nu dat iedere onderzoeksaanvraag officieel via het CTMS wordt ingediend. Van daaruit gaat de aanvraag verder onze organisatie in. En omdat de software ontzettend gebruiksvriendelijk is, verloopt dit proces heel soepel”, vertelt Van der Grond. “En niet alleen voor de onderzoekers is het plezierige software om mee te werken – voor ons ook. Het CTMS is degelijk, snel én betrouwbaar. Alle gebruikers zijn dus tevreden, inclusief de drie super-users die het totaaloverzicht houden en voor iedere gebruiker de rollen en rechten instellen.”
600 complete onderzoeken in het CTMS
“Concrete resultaten zijn er ook: onze interne administratie is door de komst van het CTMS namelijk flink geoptimaliseerd”, gaat Van der Grond verder. “We hebben alle onderzoeken netjes geordend bij elkaar staan, op één centrale plek. Willen we iets terugzoeken, bijvoorbeeld over een studie die na een jaar stil te hebben gelegen weer wordt opgepakt? Dan hebben we de brondocumenten snel bij de hand. Inmiddels hebben we ongeveer 600 complete onderzoeken – plus alle documentatie die hierbij hoort – in het CTMS staan. En dat aantal blijft natuurlijk groeien.”