Single Sign On (SSO)

In deze tijd van digitalisering speelt informatiebeveiliging een zeer belangrijke rol. Tegenwoordig wordt er steeds minder lokaal, op een eigen server van de organisatie, gewerkt en verhuizen veel applicaties naar een Cloudomgeving. Het voordeel hiervan is dat deze applicaties niet meer op interne servers gehost hoeven te worden, maar heeft als nadeel dat medewerkers vaak veel inloggegevens moeten onthouden voor de verschillende applicaties. Door deze gegevens op kwetsbare plekken op te slaan of te noteren, kunnen medewerkers de informatiebeveiliging van de organisatie in het geding brengen.

Single Sign On (SSO): De weg naar een veilige en gebruiksvriendelijke organisatie

Research Manager is een Cloudoplossing, maar heeft een efficiënte en eenvoudige oplossing voor deze problematiek. Door de omgeving van Research Manager te koppelen met bijvoorbeeld het HR-systeem van de organisatie kunnen wij er voor zorgen dat gebruikers eenvoudiger en veiliger kunnen inloggen. Dit kunnen wij op verschillende manieren realiseren, afhankelijk van de situatie en wensen van de organisatie, middels een Single Sign On (SSO) oplossing. Of het nu een gebruikersnaam-wachtwoordcombinatie is, of login via een multifactor-authenticatie, Research Manager biedt de oplossing die bij de organisatie past.

Enerzijds heeft een SSO-oplossing in als voordeel dat de gebruikers maar één keer hoeven in te loggen om bij alle benodigde applicaties te komen, anderzijds zit één van de voordelen voor de organisatie vooral bij uitdiensttreding van de gebruikers. Op het moment dat een gebruiker verwijderd wordt uit het HR-systeem, dan zal deze ook geen toegang meer hebben tot de Research Manager applicatie. Hiermee beperk je als organisatie het risico van het verliezen van vertrouwelijke data.

Wil je meer weten over onze Single Sign On oplossingen, neem dan contact met ons op.

Share:

More Posts

Een dagje met…

In deze rubriek geven wij jullie graag inzicht in een dag met een van onze collega’s. Deze week aan het