Stay at home

Tijdens deze onzekere tijden wordt aangeraden om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Veel werkgevers bieden deze mogelijkheid aan werknemers, alleen kleven hier ook risico’s aan. Met onderstaande tips wordt thuiswerken zo veilig mogelijk.

Veilige VPN verbinding

Het is van belang om een beveiligde verbinding te gebruiken wanneer je de systemen en documenten van jouw organisatie wilt gebruiken. Het is aan te raden om een veilige VPN verbinding te gebruiken waarmee je inlogt op de server van uw organisatie. Ook wordt aangeraden om zoveel mogelijk met een Multifactorauthenticatie (MFA) te werken voor toegang tot het netwerk of andere applicaties. Research Manager ondersteunt dit.

Veel organisaties hebben diensten en applicaties gekoppeld aan het bedrijfsnetwerk, zodat er slechts één keer ingelogd hoeft te worden om de verschillende gekoppelde diensten te kunnen gebruiken. Ook dit ondersteunen wij middels onze Single Sign On oplossing. Daarnaast is het vanzelfsprekend van belang om sterke wachtwoorden te gebruiken, zodat het moeilijker wordt om wachtwoorden te kraken.

Videobellen en berichten versturen

Thuiswerken is toch anders dan op kantoor. Een korte vraag of een face-to-face gesprek of vergadering zit er even niet meer in. Er zijn verschillende oplossingen om dit digitaal mogelijk te maken, alleen is het wel van belang dat hier de juiste applicaties voor gebruikt worden. Biedt jouw organisatie geen beveiligde chat- of videobel-applicaties aan, wees dan voorzichtig met de zaken die je bespreekt en/of deelt via consumentendiensten zoals FaceTime, Skype of WhatsApp. Hoewel de zorg voorop staat, blijven ook privacy en gegevensbescherming van essentieel belang.

Phishing

Het is bekend dat cybercriminelen de coronacrisis aangrijpen om hier van te profiteren. Zo worden er veel valse e-mails verstuurd waarmee zij proberen informatie te stelen of virussen op jouw computer te installeren. Wees je bewust van dit risico en klink niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mails die je niet verwacht of van onbekende afzenders.

Meer weten? Voor meer informatie kun je terecht op deze pagina van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Deel dit bericht op:

Neem contact op!

Research Manager heeft een Supportdesk die altijd via de email bereikbaar is. Heb je een vraag? Stuur dan een email naar onderstaand emailadres.

SUPPORT

Telefoon: +31 570 756 514
E-mail: support@myresearchmanager.com

MARKETING & SALES

Telefoon: +31 570 594 789
E-mail: sales@myresearchmanager.com

We zijn altijd bereid met je mee te denken over wat voor jou de beste oplossing is. Misschien wil je onze oplossing eerst even uitproberen? Alles is mogelijk. Je hoeft alleen maar het contactformulier aan de rechterkant in te vullen. Je kunt ons ook altijd even een mail sturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!